Een responsive website is nu belangrijker dan ooit

Een responsive website is nu belangrijker dan ooit CodeerMeneer Een responsive website is nu belangrijker dan ooit Door veel ondemers word het belang van een goede website onderschat maar wanneer je voorbereid op de toekomst wilt zijn is het hebben van een website van zeer groot belang. Maar niet alleen het hebben van een website is belangrijk, het hebben van een responsive website is nu nog belangrijker dan ooit. Wat is een responsive […]

Door veel ondemers word het belang van een goede website onderschat maar wanneer je voorbereid op de toekomst wilt zijn is het hebben van een website van zeer groot belang. Maar niet alleen het hebben van een website is belangrijk, het hebben van een responsive website is nu nog belangrijker dan ooit.

Wat is een responsive website?

De term responsive website zegt jou misschien niets maar het principe is vrij simpel; Een responsive website is een website die mee schaalt met het formaat van jouw beeldscherm. Doordat deze mee schaalt met het scherm ziet een responsive website er strak uit op elk apparaat (PC, Tablet & Telefoon).

Het CBS heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van mobiele apparaten bij het bezoeken van websites en geeft aan dat deze manier van websites bouwen nu nog belangrijker is geworden dan dat het al was.

De groei van tablets en iPads

Nog niet zo lang geleden was een gewone vaste computer de enige manier om op het internet te gaan, sommige telefoons konden wel op het internet maar doordat de schermpjes zo klein waren en websites hier niet op gebouwd waren werd dit zo goed als niet gedaan. Maar met de komst van de smartphone is dit gigantisch veranderd..

De computer is al een aantal jaar niet meer de grootste speler als het komt op internet browsen. De smartphone heeft de personal computer van de troon gestoten, en niet zo’n klein beetje ook. Grote websites zoals Google melden dat ruim 80% van al hun bezoekers gebruik maakt van een smartphone.

Maar er is een nieuwe speler op de markt; De tablet. Tot een jaar geleden was de tablet nergens te bekennen, slechts een paar procent van al het verkeer op internet werd gedaan vanaf een tablet. Maar dit is dus veranderd. Het is nu zelfs zo dat meer mensen een tablet in huis hebben dan een vaste computer. Dit houd dus in dat naar verwachting het internet verkeer van een tablet binnen enkele jaren dat van de computer voorbij gaat.

Conclusie; Controleer of jouw website goed responsive is

Zoals we hier boven dus ook al zeiden, een responsive website is een website die mee schaalt naar het formaat scherm en goed werkt op ieder apparaat. Controleer dus of jouw website behalve op de PC en Smartphone ook goed werkt op een tablet. Wanneer dit niet het geval is kan dit leiden tot het verliezen van bezoekers en het mislopen van eventuele potentiële klanten.