Google en Mobiel

Google en Mobiel Qreative-Web Google en Mobiel

Mobilegeddon “Mobilegeddon” zo noemt Google het, de update die vorig jaar op 21 april werd uitgerold. Sinds het begin van de smartphone is Google al gek op mobiel-vriendelijke websites, dit was al duidelijk door het ‘Mobile Friendly’ label, maar nu is het nog belangrijker dat je website ook mobiel beschikbaar is. Ruim 50% van de zoekopdrachten word gedaan […]

Mobilegeddon

“Mobilegeddon” zo noemt Google het, de update die vorig jaar op 21 april werd uitgerold.
Sinds het begin van de smartphone is Google al gek op mobiel-vriendelijke websites, dit was al duidelijk door het ‘Mobile Friendly’ label, maar nu is het nog belangrijker dat je website ook mobiel beschikbaar is.
Ruim 50% van de zoekopdrachten word gedaan via de mobiel, en het gebruik van internet op een mobiel neemt rap toe.

Wat verandert er?

Met de mobilegeddon update verandert er een ding wat heel belangrijk is als je goed gevonden wilt worden, niet mobiel-vriendelijke websites worden afgestraft en gelijk lager in de zoekresultaten geplaatst.
Dit is niet zo heel verrassend, aangezien gebruiksvriendelijkheid altijd al iets is geweest waar Google naar kijkt, en een niet mobiel-vriendelijke website is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk, maar dit houd wel in dat een groot deel van de websites bijgewerkt moet worden willen zij goed gevonden blijven worden.

Gelukkig is het zo dat als je een nieuwe website laat maken deze vrijwel altijd responsive zijn (bij ons in ieder geval wel!), een responsive website schaalt mee met het formaat van je scherm, dit betekend dus dat hij op zowel PC als tablet en telefoon goed leesbaar is.

Niet zeker hoe jouw website er voor staat?

Google heeft enkele tools online gezet waarmee je kan kijken hoe mobiel-vriendelijk jouw website is!

#google #seo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 12 =