Een beveiligde verbinding (HTTPS), wanneer is dat verplicht?

Een beveiligde verbinding (HTTPS), wanneer is dat verplicht? Qreative-Web Een beveiligde verbinding (HTTPS), wanneer is dat verplicht?

Allereerst: Wat is een HTTPS-verbinding / SSL certificaat? Zoals de titel al zegt, een HTTPS verbinding is een beveiligde verbinding door gebruik van een SSL certificaat. Met een SSL verbinding word alle informatie de verstuurd word tussen de bezoeker en de website gecodeerd waardoor hackers niet ‘mee kunnen lezen’ en zo al jouw gegevens kunnen achterhalen.   […]

Allereerst: Wat is een HTTPS-verbinding / SSL certificaat?

Zoals de titel al zegt, een HTTPS verbinding is een beveiligde verbinding door gebruik van een SSL certificaat. Met een SSL verbinding word alle informatie de verstuurd word tussen de bezoeker en de website gecodeerd waardoor hackers niet ‘mee kunnen lezen’ en zo al jouw gegevens kunnen achterhalen.

 

Maar is HTTPS / SSL nou verplicht?

De Wet bescherming persoonsgegevens verplicht iedere website om persoonsgegevens te beveiligen. Dit houd dus in dat wanneer jij een webshop hebt waar bij een klant kan inloggen, of zelfs wanneer jij gebruik maakt van een contactformulier op jouw website, jij wettelijk verplicht bent om deze informatie te beveiligen. Een SSL certificaat is dus niet verplicht, echter is gebruik maken van een SSL certificaat wel de makkelijkste manier om aan deze beveiliging te voldoen en is daarom ook zeer aangeraden.

Het college bescherming persoonsgegevens (cbp) ziet er op toe dat deze wetgeving wordt nageleefd. En kan boetes tot wel €4.500,- uitdelen als de wet niet wordt nageleefd.

 

Extra voordelen van HTTPS.

HTTPS brengt ook enkele voordelen met zich mee, zo zijn bezoekers sneller geneigd wat bij jou te kopen als jouw website gebruik maakt van HTTPS omdat dit een extra gevoel van veiligheid geeft. Ook is HTTPS sneller dan HTTP, HTTPS maakt namelijk gebruik van een nieuw protocol wat een website sneller (kan) maken! En ook zeer belangrijk, Google geeft voorkeur aan website’s met HTTPS wat dus inhoud dat het super goed voor SEO is!

 

#webdesign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =

Vragen? Neem contact met ons op. Contact