Is jouw bedrijf klaar voor de nieuwe AVG wet?

Is jouw bedrijf klaar voor de nieuwe AVG wet? CodeerMeneer Is jouw bedrijf klaar voor de nieuwe AVG wet? De Algemene verordening gegevensbescherming of AVG-wet. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Meer informatie over de Algemene verordening gegevensbescherming wet kun je lezen op […]

De Algemene verordening gegevensbescherming of AVG-wet.

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Meer informatie over de Algemene verordening gegevensbescherming wet kun je lezen op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Is jouw bedrijf klaar voor de nieuwe AVG wet?

Wat houd dit in voor mij?

De AVG houd in dat jij er alles aan moet doen om te zorgen dat persoonsgegevens optimaal beveiligd worden, dus wanneer jij mensen laat aanmelden (voor een nieuwsbrief) via jouw website, of als je een contact formulier op je site hebt staan moet jij dit voldoende beveiligen. Wanneer jij persoonsgegevens laat invullen via jouw website is het dus verplicht om gebruik te maken van een SSL certifcaat / HTTPS verbinding. Dit geldt dus automatisch voor alle webshops.

Wat doet SSL en zijn er nog meer voordelen?

Een SSL certificaat beveiligt de verbinding tussen een website en de server zodat bijvoorbeeld inlog- en betaalgegevens beschermd verzonden worden. Bezoekers krijgen in hun webbrowser dan een groen hangslotje te zien en voor jouw webadres zal https komen te staan.

HTTPS brengt ook enkele voordelen met zich mee, zo zijn bezoekers sneller geneigd wat bij jou te kopen als jouw website gebruik maakt van HTTPS omdat dit een extra gevoel van veiligheid geeft. Ook is HTTPS sneller dan HTTP, HTTPS maakt namelijk gebruik van een nieuw protocol wat een website sneller (kan) maken! En ook zeer belangrijk, Google geeft voorkeur aan website’s met HTTPS wat dus inhoud dat het super goed voor SEO is!

Korting tot 25 mei.

Heb jij een website of webshop en heb jij geen zin in boetes? Voor 25 mei 2018 installeren wij een SSL-certificaat op je website of webshop voor slechts €5,- per jaar.

Beveilig je website direct.