Video’s gebruiken om meer bezoekers te krijgen

Video’s gebruiken om meer bezoekers te krijgen CodeerMeneer Video’s gebruiken om meer bezoekers te krijgen Maak gebruik van Rich Content op jouw website. Het gebruiken van video’s op jouw website kan het ontwerp van jouw website echt doen opleuken, daarnaast word het door veel bezoekers ook nog als vernieuwend en modern gezien. Maar wist jij dat naast dat bezoekers het interessant vinden ook Google hier een grote fan van is? […]

Maak gebruik van Rich Content op jouw website.

Het gebruiken van video’s op jouw website kan het ontwerp van jouw website echt doen opleuken, daarnaast word het door veel bezoekers ook nog als vernieuwend en modern gezien. Maar wist jij dat naast dat bezoekers het interessant vinden ook Google hier een grote fan van is?

Het gebruiken van YouTube

Het plaatsen van video’s geeft jouw website sowieso al een boost bij Google, maar als jij die video’s op jouw website laat zien via YouTube geeft Google jouw nog een extra paar bonus punten. Daarnaast worden YouTube video’s ook geïndexeerd door Google (met een thumbnail in de zoekresultaten zodat deze er extra uitspringt), waardoor jij dus zowel met jouw website als met jouw YouTube filmpje kan scoren op bepaalde zoektermen (zorg dus wel dat er bij jouw filmpje ook een link terug naar jouw website staat).

Video’s gebruiken om meer bezoekers te krijgen

Nog een extra mini-bonusje: Het plaatsen van filmpjes op YouTube zorgt er voor dat jouw eigen server minder vol komt te staan (filmpjes nemen nu eenmaal veel ruimte en laadtijd in beslag) en zorgt er voor dat jouw website sneller laad, wat op zijn beurt ook weer bonuspunten oplevert voor zoekmachines.

Maar, zoals met alles, blijf bij je doelgroep

Zoals het altijd werkt met zoekmachine optimalisatie, plaats geen video’s puur zodat jij een video op je pagina hebt maar plaats een video die aansluit bij het doel van de pagina. Goede zoekmachine optimalisatie is namelijk goede optimalisatie voor de bezoeker.