Voor het geval je het hebt gemist: WordPress 5.5 is dinsdag uitgebracht en bevat tal van nieuwe functies. Een van die functies is automatische updates voor plug-ins en thema’s. Iets wat Companion Auto Update ook doet.

Sommigen van jullie vroegen zich dus af wat het verschil zou zijn tussen de standaard WordPress-methode en de methode die wordt aangeboden door Companion Auto Update, dus ik dacht dat ik er snel een blog over zou schrijven waarin ik de verschillen uitlegde.

WordPress werkt alleen maar thema’s en plug-ins bij

De standaard WordPress-instellingen werken alleen plug-ins en thema’s bij (en kleine kernupdates, maar dat is altijd al het standaardgedrag geweest), terwijl Companion Auto Update ook opties biedt om belangrijke kernupdates (bijvoorbeeld van 5.4 naar 5.5) en vertalingen bij te werken.

Zowel WordPress als Companion Auto Update bieden opties om plug-ins en thema’s te filteren. WordPress biedt deze instellingen echter aan in de plug-ins en themapagina’s, Companion Auto Update heeft deze opties in de plug-ins-instellingen.

De WordPress meldingen geven je geen enkele opties

WordPress zal je ook op de hoogte stellen wanneer er een update heeft plaatsgevonden (voor kern, thema’s en plug-ins) maar biedt geen enkele optie om te beslissen op welk tijdstip je een melding ontvangt (zodat ze dus midden in de nacht kunnen aankomen) en je kunt ze niet uit zetten (zonder te coderen). Met Companion Auto Update kun je een frequentie instellen voor de meldingen of een tijdstip waarop ze moeten worden verzonden, of als je op mij lijkt en je de e-mails toch niet leest, kun je ze helemaal uitschakelen.

We hebben een logboek met updategeschiedenis

Soms breken updates dingen. Daarom is het fijn om te weten welke plug-ins onlangs zijn bijgewerkt. Natuurlijk zijn er de e-mails, maar Companion Auto Update biedt ook een logboek van alle updates. Het laat zien wanneer de update heeft plaatsgevonden en hoe deze is bijgewerkt (automatisch of handmatig). WordPress biedt zo’n logboek niet, dus als je geen e-mail hebt ontvangen, weet je helemaal niet wat er mis is gegaan.

Conclusie

Dus om tot een conclusie te komen: geen van beide is beter dan de ander. Als je gewoon alles up-to-date wilt houden en de instellingen niet echt belangrijk zijn voor je, kun je waarschijnlijk beter de WordPress-updatemethode gebruiken, maar als je net dat beetje meer controle wilt, kunnen wij je daarbij helpen. En zodat je het weet, er zullen helemaal geen conflicten zijn. Companion Auto Update en WordPress 5.5 werken perfect samen 🙂