Je WordPress website goed beveiligen: Brute Force Attacks

Je WordPress website goed beveiligen: Brute Force Attacks CodeerMeneer Je WordPress website goed beveiligen: Brute Force Attacks Steeds meer websites Er zijn steeds meer websites op het internet te vinden, bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig een website, maar ook steeds meer mensen beginnen een blog of vlog. Maar met de groei van websites neemt ook het aantal hackers toe. In dit bericht geven wij een aantal tips hoe jij je website kan […]

Steeds meer websites

Er zijn steeds meer websites op het internet te vinden, bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig een website, maar ook steeds meer mensen beginnen een blog of vlog. Maar met de groei van websites neemt ook het aantal hackers toe. In dit bericht geven wij een aantal tips hoe jij je website kan beveiligen tegen hackers.

Je website beveiligen tegen Brute Force Attacks: Meest gebruikte usernames

Een veel gebruikte manier om (WordPress) website’s te hacken is door middel van een zogehete Brute Force aanval. Een Brute Force Attack is een manier van hacken waarbij een hacker net zo lang door blijft gaan met het proberen van veel gebruikte usernames en wachtwoorden totdat ze een juiste combinatie hebben gevonden, en dus je site binnenkomen.

Uiteraard is de eerste stap om dit te voorkomen het gebruiken van een gebruikersnaam en wachtwoord wat niet voor de hand liggend is (dus geen admin en wachtwoord123).

Gelukkig zijn er voor WordPress meer dan genoeg plugins om je website te beveiligen, sommigen hebben een mogelijkheid om een IP-adres gelijk te blokkeren zodra deze probeert in te loggen met een bepaalde username,

Om jou dus te helpen het meeste uit deze optie te halen volgt hier een lijst met de meest gebruikte usernames voor Brute Force Attacks.

Vaste gebruikersnamen

Deze gebruikersnamen worden vaak gebruikt op site’s, het is dus ook aangeraden om deze absoluut niet te gebruiken!

admin
administrator
test
tester
testuser
test123
user
support
demo

Dynamische gebruikersnamen

Deze gebruikersnamen komen iets minder vaak voor maar zijn nog steeds aan te raden om tegen te beveiligen. Deze namen zijn dynamisch en passen zich aan aan het domein van jouw website.

qreative-web (domein)
qreative-web.com (domein+extensie)
admin@qreative-web.com (admin@domein+extensie)
qreative-web@qreative-web.com (domein@domein+extensie)