Laat jouw website gevonden worden in een zee vol concurrentie.

Het is voor iedere ondernemer van belang dat jouw website gevonden word door potentiële klanten, daarom is het van belang dat jouw website hoger word weergegeven in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo dan de website van de concurrentie.

Het internet staat vol met websites wat het niet makkelijker maakt om gevonden te worden. Zoekmachine optimalisatie is daarom niet altijd even makkelijk, een simpele zoekterm levert vaak al een aantal duizend resultaten op.

Doormiddel van Zoekmachine Optimalisatie (Of SEO) kun jij jouw website een kleine boost geven in de zoekresultaten en op die manier beter scoren dan de rest.

Maar hoe zorg ik er voor dat mijn website beter gevonden word?

Zoekmachine optimalisatie is een ingewikkeld proces, er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden en de regels wijzigen constant. Wanneer je zelf bezig gaat met het optimaliseren zorg er dan voor dat je geen tips volgt van te oude blogs, sommige dingen die vroeger werkte kunnen nu juist afgestraft worden.

Bijvoorbeeld: In het begin van de SEO dagen werkte het volproppen van jouw website met zoektermen, wilde jij gevonden worden op zoekmachine optimalisatie plaatste jij dit gewoon 100x op een pagina en klaar, tegenwoordig is dit (zoals vrijwel iedereen wel zal weten) absoluut not-done. Niet alleen werkt dit niet meer, dit word zelfs afgestraft.

Tip 1: Lees de Google SEO starter guide

Google is de slechtste nog niet, en heeft speciaal voor jou een uitgebreide starter guide geschreven met tips & tricks om hoger te ranken.

Lees de google seo starter guide

Tip 2: Zorg voor een responsive website

Het internet gaat steeds meer over op mobiel, sinds Google de Mobilegeddon update heeft uitgebracht is het belang van een responsive website (een website die mee schaalt naar het formaat van het scherm) alleen maar gegroeid. Websites die niet meeschalen worden automatisch lager geplaatst dan een website die dit wel doet. Hier over kun je meer lezen in ons Google en Mobiel

Tip 3: Schrijf  goede content, voor de bezoeker

Het schrijven van teksten voor Google is al lang verleden tijd, schrijf teksten met oog op de bezoeker. Hoe interessanter een tekst is voor een bezoeker, hoe langer hij op de website zal blijven, hoe meer hij zal doorklikken en hoe beter Google jouw website vind. Zorg er ook voor dat het sleutelwoord van de pagina niet meer dan 2% van de pagina bevat (Met dit blog proberen wij te scoren op “Gevonden worden” en dit bevat precies 1,5% van de tekst) meer dan die 2% word gezien als Keyword Stuffing en word afgestraft door Google.

Tip 4: Gebruik goede titels

Een fout die vaak gemaakt word is in de pagina titel, de titel van de pagina moet duidelijk omschrijven waar de pagina over gaat. Noem bijvoorbeeld de startpagina van je website geen “Welkom op mijn website” maar omschrijf wat jouw bedrijf doet, bijvoorbeeld: “Wij bouwen websites”.

Tip 5: Ga niet stil zitten

Al jouw pagina’s geoptimaliseerd en merk je dat je bezoekers toenemen? Ga vervolgens niet stil zitten, plaats meer blogberichten, pas teksten aan van je website, blijf bezig met het vernieuwen van je website. Stilstaan is achteruit gaan. SEO is een doorlopend proces en heeft lange tijd nodig om te werken, er is altijd iets te verbeteren en je concurrentie zit ook niet stil.