Hoe Trek Ik Meer Bezoekers Naar Mijn Website?

Hoe Trek Ik Meer Bezoekers Naar Mijn Website? Qreative-Web Hoe Trek Ik Meer Bezoekers Naar Mijn Website?

Meer bezoekers trekken: de vindbaarheid van uw website verbeteren Zoekmachine Optimalisatie Het online zetten van een website wordt steeds eenvoudiger, toch is het vaak lastig om bezoekers te krijgen. Er zijn verschillende manieren om bezoekers te krijgen, het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines is een belangrijke. In dit artikel bespreken we technieken waarmee je sneller in […]

Meer bezoekers trekken: de vindbaarheid van uw website verbeteren

Zoekmachine Optimalisatie

Het online zetten van een website wordt steeds eenvoudiger, toch is het vaak lastig om bezoekers te krijgen. Er zijn verschillende manieren om bezoekers te krijgen, het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines is een belangrijke. In dit artikel bespreken we technieken waarmee je sneller in bezoekersaantallen kunt groeien.

 

Wat is zoekmachineoptimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

Bron: Wikipedia

Linkbuilding

Een van de belangrijkste manieren, en tegelijk de moeilijkste, is linkbuilding.
Linkbuilding is in principe het aanleggen van links op andere websites naar jouw eigen website.
Nu zijn er verschillende manieren om deze links aan te leggen, maar het belangrijkste is dat door deze links jouw website waardevoller gezien wordt door bijvoorbeeld Google.

Echter betekent dit niet dat je bijvoorbeeld maar twee links nodig hebt om op een zoekwoord met veel concurrentie te kunnen scoren. Bij backlinks draait het voornamelijk om relevantie. Wanneer je bijvoorbeeld een webwinkel in kookaccessoires hebt, dan is een link vanaf een kookblog uiteraard zeer relevant en een link vanaf een internetmarketingblog natuurlijk weer niet.

Maar veel mensen hebben helaas geen tijd om linkbuilding uit te voeren, omdat het vooral tijdrovend werk is. Helemaal wanneer je een betrouwbaar en sterk linkprofiel wilt bouwen. Met linkbuilding kun je de waarde van je website vergroten en hierdoor zul je sneller en beter in de zoekresultaten van de zoekmachines gaan scoren. Maar als je meer traffic oftewel bezoekers wilt genereren, zijn er ook andere mogelijkheden die goed werken.

Investeer in gebruikersgemak

Voor een goede website is gebruikersgemak essentieel.
Of je nu een simpel blog hebt of een goedlopende webshop, het gebruikersgemak is een zeer belangrijk aspect voor een succesvolle website.

Het belangrijkste van elke website / webshop is dat bezoekers eenvoudig en snel de door hun gewenste informatie moeten kunnen vinden.
Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan overzichtelijke navigatie of een broodkruimelpad, zodat bezoekers dan precies weten waar ze zich bevinden.

Maak waardevolle pagina’s aan

Het aanmaken van meerdere pagina’s is een belangrijke manier om bezoekers te trekken.
Zorg dat de informatie op deze pagina’s relevant blijft voor bezoeker van jouw website, en zorg dat de inhoud overzichtelijk is.
Verdeel informatie over meerdere pagina’s als deze te lang worden, bezoekers klikken liever dan dat ze moeten scrollen.

Blijf je website optimaliseren

Een website is eigenlijk nooit klaar en dat geldt helemaal voor de zoekmachine optimalisatie-werkzaamheden.
Probeer je website zo goed mogelijk voor de zoekmachines én bezoekers te optimaliseren.
Bedrieg je bezoekers bijvoorbeeld niet met de verkeerde informatie op je website, maar laat zien dat jij een autoriteit bent in jouw branche.
Probeer daarom niet teveel tijd te besteden aan linkbuilding, maar meer inhoudelijk aan je website en het waardevoller maken van jouw website.
De bezoekers komen dan vanzelf wel!

#bezoekers #seo #traffic #webdesign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 8 =